Splitska policija će na ispitivanje tijekom dana sucu istrage splitskog Županijskog suda privesti maloljetnika kojeg su sumnjiči za okrutno ubojstvo 89-godišnje Helene M. iz Splita.

Naime, u nedjelju oko 17.40 sati u stanu na trećem katu peterokatnice u Sukoišanskoj ulici, kako je izvjestila policija, pronađeno je mrtvo tijelo ženske osobe za koju ne naknadno utvrđeno da se radi o 89-godišnjakinji.

A kako je i zašto pronađena?

Negdje oko 18 sati na portu splitske Policijske uprave došao je dječak s nepunih 16 godina koji je dežurnom policajcu kazao da su ga napali nepoznati muškarci i da su ga ozlijedili, javlja Slobodna Dalmacija. Djelovao je dosta rastrojen i bio je pun krvi po odjeći i obući, pa su mu policajci rekli da sjedne, da se smiri i da ispriča što je bilo.

Kad su ga malo bolje pogledali, uočili su da ispod sve te krvi na njemu nema niti jedne jedine vidljive ozbiljnije ozljede, ogrebotine ili porezotine koja bi objasnila odakle toliko krvi na njemu.

Kad su ga malo "stisli" s pitanjima, 15-godišnjak je jednostavno kazao da sve što je prvo rekao nije istina nego da je u obližnjoj zgradi "zatuka neku babu". Odmah su ga uhitili.

Odmah su na mjesto zločina upućeni iskusni kriminalisti i ekipa za očevid koji su, uz nazočnost Frane Bojčića, dežurnog zamjenika ŽDO-a cijelu noć provodili očevid.

Prema dosadašnjim saznanjima, čini se da je maloljetnik ubio ženu bez ikakvog povoda ili motiva, javlja Slobodna Dalmacija.