Prema izvješću Policijske uprave Ljubuški, u srijedu oko 18 sati, prijavljeno je ubojstvo koje je navodno počinjeno od strane osobe A. P. (1993) nad njegovim ocem V. P. (1959).

Policija je odmah reagirala na prijavu te su na mjesto događaja upućeni policijski službenici Policijske uprave Ljubuški te hitna pomoć Doma zdravlja Ljubuški.

Dolaskom na obiteljsku kuću pronađeno je tijelo V. P. s vidljivim ozljedama koje ukazuju na nasilnu smrt uzrokovanu intervencijom druge osobe.

Osoba A. P. također se nalazila na mjestu događaja te je odmah privedena. Dežurni Županijski tužitelj u Širokom Brijegu obaviješten je o situaciji i postupcima koji su poduzeti.

Uz prisustvo dežurnog Županijskog tužitelja i mrtvozornika, policijski službenici PU Ljubuški proveli su očevid na mjestu događaja. Tijelo preminulog V. P. prevezeno je u gradsku mrtvačnicu "Bijeli Brijeg" u Mostaru, gdje će se izvršiti obdukcija radi utvrđivanja točnog uzroka smrti.

Istraga ove tragične situacije nastavlja se, a policijski službenici PU Ljubuški poduzimaju sve potrebne korake kako bi se rasvijetlili svi detalji ovog zločina. Prema informacijama iz Policijske uprave, slučaj je okarakteriziran kao kazneno djelo ubojstva, što je kažnjivo prema članku 166 Kaznenog zakona Federacije Bosne i Hercegovine. S obzirom na ozbiljnost događaja, slučaj će biti predan Županijskom tužiteljstvu ŽZH u Širokom Brijegu.

bljesak.info