Potpredsjednik SNSD-a Nikola Špirić izjavio je da će BiH završiti u slijepoj ulici koja ne vodi nikud, a posebno ne na europski put, ako konačno ne bude formirana vlast i ako se ne počne sama baviti svojom sudbinom.

Špirić je podsjetio da je nedavna najava Francuske, Holandije i Danske da nisu za proširenje Europske unije potvrđena kada su se suprotstavile započinjanju pregovora o članstvu sa Sjevernom Makedonijom i Albanijom, iako je Europska komisija dala preporuku da se krene u taj proces.

On je ocijenio da Sjevernoj Makedoniji i Albaniji problem nije bio ni Godišnji nacionalni plan za pristupanje NATO-u, ni upitnik Europske komisije, ni Reformska agenda, ali se rampa i za njih spušta.

"Kakva je to poruka nama u BiH? To nam jasno govori da se okrenemo jedni drugima, poštivanju vlastitih dogovora i političkih sporazuma, a posebno izborne volje glasača o čijoj se sudbini i odlučuje", rekao je Špirić.

On kaže da je zato jedini način da se spasi BiH da se u utorak, 20. kolovoza na sjednici Predsjedništva BiH dobije kandidat za predsjedavajućeg Vijeća ministara i da se krenu rješavati životna pitanja svih u BiH.

"Ako i ovu šansu ispustimo ostajemo taoci jalovih političkih ambicija i propalih kvazidiplomatskih ofenziva na što sve vrijeme upozoravaju srpski član Predsjedništva BiH Milorad Dodik i SNSD", rekao je Špirić.