U najzanimljvijem dvoboju kvalifikacija za EURO 2020 igranim u ponedjeljak Španjolska je u Madridu pobijedila Švedsku s 3-0 i ostala na vrhu skupine s maksimalnih 12 bodova.

U skupini F Španjolci su se na Santiago Bernabeu ipak jako mučili sa žilavim Šveđanima, u prvom dijelu im je poništen i regularni pogodak, a u 63. minuti dosuđen je penal kojeg je realizirao Sergio Ramos. U 84. minuti Morata je iz novoga penala zabio za 2-0, a dvije minute kasnije Oyazabal povećava na konačnih 3-0.

U ovoj skupini Rumunji su s uvjerljivih 4-0 prošli gostovanje kod Malte, dok je na Farskim otocima Norveška došla do trijumfa 2-0 i golovima Johsena.

U skupini A Kosovo je u sjajnoj utakmici slavilo kod Bugarske s 3-2 golom Rashanija u 93. minuti, dok je Češka slavila protiv Crne Gore s glatkih 3-0.

U skupini B Srbija se tri dana nakon katastrofalnog poraza kod Ukrajine (0-5) u Beogradu se donekle iskupila pobjedom nad Litvom (4-1), uz dva gola Mitrovića. Ukrajina je kod kuće bila bolja od Luksemburga s 1-0, a strijelac je bio Jaremčuk već u 6. minuti.

U skupini D Danska je bila bolja od Gruzije s 5-1, uz dva gola Dolberga, dok je Irska slavila protiv Gibraltara s 2-0.

U skupini G Slovenci su stigli do gostujuće pobjede kod Latvije s 5-0, a već nakon prvog dijela bilo je 4-0 za momčad Matjaža Keka.

Poljska je kod kuće bila bolja od Izraela s 4-0 pogocima Piateka, Lewandowskog, Kadziora i Grošickog, pa Poljaci predvode skupinu s maksimalnih 12 bodova. U Skopju su Austrijanci preokretom svladali Makedoniju s 4-1 uz dva gola Arnautovića.