Hrvatska nogometna reprezentacija na Europskom prvenstvu 2020. godine igrat će u skupini D zajedno s reprezentacijama Engleske i Češke, te pobjednikom play-offa između Škotske, Izraela, Norveške i Srbije odlučeno je na ždrijebu koji je održan u Bukureštu.

''Zadovoljni smo. Rekli smo da nema lagane grupe, ali ne možemo birati. Moja želja je bila da izbjegnemo Portugal iz trećeg pota, i to smo izbjegli. Mislim da realno možemo proći dalje što je naša ambicija i želja'', rekao je izbornik hrvatske reprezentacije Zlatko Dalić.

''Nama je prva utakmica s Englezima najvažnija, ne može biti bolje i ljepše otvaranje za nas. Nakon toga slijede kao dvije lakše utakmice u kojima moramo tražiti našu šansu, ali mi znamo što je naš cilj, a to je proći grupu'', rekao je izbornik.

Na pitanje koga bi volio izbjeći iz trećeg pota, rekao je da su svi nezgodni.

''Svi su nezgodni, pogotovo Srbija, ali tu su i Škoti koji su domaćini i ako prođu dalje mi ćemo igramo protiv dva domaćina kao gosti. Vidjet ćemo tko će proći. Imat ćemo dovoljno vremena napraviti analizu i skauting tih ekipa. Moramo vjerovati u sebe da možemo ponoviti uspjeh od prije dvije godine na Svjetskom prvenstvu, napraviti dobar posao i na to smo spremni. I naravno, najvažniji je da mi igrači budu zdravi'',  zaključio je izbornik Dalić za HRT.