Ispadanjem Španjolske u osmini finala te pričom o transferu Cristiana Ronalda Svjetsko prvenstvo u španjolskim medijima palo je u drugi plan. Međutim, španjolski mediji svejedno su s velikim zanimanjem popratili polufinalni susret Hrvatske i Engleske.

Posebno se to odnosi na madridsku Marcu, list blizak Realu, koji nije propustio priliku za hvalospjeve Luki Modriću. Kao jedan od ključnih igrača Reala, Modrić često puni stupce španjolskih medija, koji interes ne gube ni kad nosi kvadratiće umjesto bijelog dresa.

U svom pregledu događanja na stadionu Lužnjiki, na kojem je Hrvatska izborila finale protiv Francuske, Marca donosi bombastičan naslov: ''Modrić zaslužuje finale, titulu, Zlatnu loptu i što god je potrebno.''

''Prekršaj koji je doveo do gola ne bi trebao spriječiti Modrića u osvajanju individualnih nagrada. Momčadski igrač poput njega zaslužuje više priznanja. Igrač koji suigrače čini boljima mora biti pošteno nagrađen. Veliki napadači, osim Griezmanna i Mbappea, ispali su s prvenstva, a kada bi igrač iz Zadra dobio Zlatnu loptu, bilo bi to pošteno", piše Marca.

S tim se slaže i drugi madridski list As, koji kao glavne kandidate za Zlatnu loptu ističe Modrića i francuskog napadača Antoinea Griezmanna. Igrači madridskih rivala Reala i Atletica bit će u centru pažnje u velikom finalu između Hrvatske i Francuske. ''Modrić - Griezmann, za zlato'', piše As.

Marca hvali i Modrićeva ''sukrivca u zločinu'', partnera iz vezne linije Ivana Rakitića, koji je otkrio da je noć prije utakmice imao temperaturu 39. ''Igrao bih u finalu i bez noge ako je potrebno'', oduševio je Španjolce izjavom Rakitić.

Hrvatsku hvale i katalonski mediji. ''Heroji za vječnost'', naslov je komentara u El Mundo Deportivu. Autor Frances Aguilar uspoređuje moderne Vatrene s onima originalnima iz 1998., ali upozorava i da će Hrvatska u finalu biti jako potrošena nakon još jednog produžetka. No prenoseći riječi Modrića i Rakitića, zaključuje da će crpiti snagu iz svih mogućih izvora kako bi pobijedili i dovršili posao.

Gol.hr