Novak Đoković, u utorak će kao prvi nositelj, početi svoj nastup na ovogodišnjem Roland Garrosu, a u povodu čega je i danas održana konferencija za medije, koja je, na veliko iznenađenje prvog tenisača svijeta, naprasno prekinuta.

Naime, dogodilo se to nakon što je Đoković odgovorio na pitanje vezano za pandemiju koronavirusa. Novinara je zanimalo kako se srbijanski tenisač nosi sa stresom zbog potencijalne diskvalifikacije s Grand Slam turnira u slučaju pozitivnog nalaza na covid-19 budući da je već na prethodnim turnirima bilo mnogo slučajeva diskvalifikacije tenisača nakon pozitivnih nalaza. 

"Mislim da je to stres ako na to gledate kao stres. Ja sam odlučio to ne gledati na taj način i u pitanju su stvari na koje ne mogu utjecati. Mogu samo sebe dovesti u situaciju da igram dobro, da budem negativan na testiranju, a ako se dogodi rezultat koji nije negativan... to treba prihvatiti. A stvarno je tužno što su neki igrači diskvalificirani iz glavnog dijela turnira, kao i neki iz kvalifikacija. Ako je neki igrač dva puta bio pozitivan onda bi, naravno, trebao biti izvan turnira, ali ako je u pitanju 'lažno pozitivan' rezultat, trebalo bi mu dozvoliti da igra", rekao je Đoković, a bilo je jasno kako aludira na možebitne manipulacije, što je i potkrijepio riječima:

"Puno je dokaza da je bilo lažno pozitivnih rezultata. Ne samo u tenisu nego i inače. Sve je to malo zbunjujuće za nas, iako znam da nije lako ni organizatorima da izađu na kraj s tolikim brojem testiranja". 

Nakon toga voditelj konferencije zahvalio je novinarima na pitanjima, no jedan od okupljenih nije ga čuo, pa je Đokoviću kazao kako bi ovo trebao biti njegov Roland Garros.