Kolnik je mokar u većem dijelu zemlje, a upozorava se na učestale odrone na brojnim dionicama. Na pojedinim dionicama u višim predjelima pada snijeg i mjestimično se zadržava na kolniku. Izdvajaju se ceste: Kupres-Šuica-Tomislavgrad, Livno-Šuica, Drvar-Bosansko Grahovo-Strmica i Glamoč-Mliništa.

Na cestama u kotlinama i uz riječne tokove, vidljivost je ovoga jutra mjestimično smanjena zbog magle a izdvajaju se magistralne ceste M-15 Livno-Šuica i M-18 Tuzla-Olovo, kao i ceste uz Lašvu i Savu. Na autocesti A-1 dionici Sarajevo zapad-Lepenica zbog aktivnog klizišta, promet je u tunelu Igman, kao i na mjestu radova, preusmjeren iz vozne u preticajnu traku. Mole se vozači da na toj dionici autoceste voze sporije i da poštuju privremeno postavljenu signalizaciju.

Zbog urušavanja potpornog zida jednom trakom prometuje se na magistralnoj cesti M-14.2 Resanovci-Drvar. Vozačima se savjetuje opreznija vožnja, prilagođena trenutnim uvjetima i stanju na cestama. Napominje se da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno za sve kategorije vozila. Na graničnim prijelazima ovoga jutra nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.