Kolovoz je mjestimično zasniježen na dionicama u planinskim predjelima, posebno na putnim pravima: Sarajevo-Rogatica, Tarčin-Konjic, Olovo-Kladanj i Šujica-Kupres. 

Na ostalim putevima saobraća se po pretežno mokrom kolovozu. Niske temperature doprinose formiranju poledice, posebno u višim predjelima, kao i na mostovima, vijaduktima i prilazima tunelima.

Odroni zemlje ili kamenja učestali su na dionicama koje prolaze kroz usjeke, kao i preko planinskih prijevoja na putevima: Konjic-Mostar-Doljani, Jablanica-Prozor, Jajce-Banja Luka, Trnovo-Foča i Rogatica-Višegrad.

Vozačima se savjetuje da vožnju prilagode uslovima na putu i podsjećamo da je posjedovanje zimske opreme zakonski obavezno.

Na magistralnom putu M-5 Sarajevo-Pale (dionici Ljubogošta-Pale) i dalje je obustavljen saobraćaj u tunelu Kalovita Brda i saobraća se obilaznicom u neposrednoj blizini.

Zbog aktiviranog klizišta na magistralnom putu M-16 Banja Luka-Crna Rijeka na lokalitetu Gornji Šeher, saobraća se naizmjeničnim propuštanjem vozila. Aktivna su klizišta i na regionalnim putevima R-441 Banja Luka-Turbe (Ljubačevo) i R-454a Bratunac-Drinjača, gdje je također izmijenjen režim saobraćaja.

Na graničnim prijelazima nema dužih zadržavanja, priopćeno je iz BIHAMK-a.