Najpotentniji način iskorištavanja limuna je tako da ga se zamrzne, a zatim ga treba konzumirati zajedno sa njegovom korom. Istraživači navode da strašno griješimo kada je u pitanju limunova kora koje je zapravo mnogo više zdravstveno korisna nego ostatak ovog voća, a mi ju bacamo u smeće.

Smrznuti limuni doprinose i liječenju od raka, prema istraživanju Sveučilišta Stanford. Studija je pokazala da snažni nutrijenti u kori limuna mogu uništiavati stanice raka.

Kako najbolje iskoristiti moćne hranjive tvari u kori ovog čudesnog voća?

Prvo isperite limun temeljito, a zatim ga bacite u zip-lock vrećicu i stavite ih u zamrzivač. Pričekajte dok se potpuno ne zamrzne i naribajte cijeli limun uz pomoć običnog ribeža. Sada možete dodati ovaj ribani limun na bilo koje jelo koje želite, pospite ga na svoj sladoled ili salatu ili ga dodajte u svoj prirodni zeleni sok i promućkajte.

Naribani limun će omogućiti da sve ima bolji okus, te će pojačati prehrambeni profil hrane isto tako. Ispada da limunova kora sadrži do 10 puta više vitamina nego limunovo meso i sok, pa ju zdravstveni stručnjaci diljem svijeta preporučuju, piše wishmama.hr

Ako počnete pratiti ovo pravilo kod konzumiranja limuna, zamrzavajući ga za jelo zajedno sa korom, dobit ćete daleko veće zdravstvene koristi nego da samo iscijedite dok iz limuna. Svi vitamini i druge hranjive tvari koje se nalaze u kori limuna osvježit će svaku stanicu i tkivo u vašem tijelu i pomoći u detoksifikaciji.

Lako kombinirati s hranom

Ribani smrznuti limun je super lako kombinirati s hranom. Možete ga dodati na sladoled, salate, u juhe i tako dalje i iskoristiti sve prednosti koje posjeduje. Najbolja stvar o zamrznutom limunu je da je on nevjerojatno učinkovit protiv svih vrsta raka, cista i tumora.

Višestruke studije na tu temu su pokazala snažan učinak limuna protiv stanica raka. Osim toga, kora od limuna ima snažno antibakterijsko i antimikrobno djelovanje što znači da je on učinkovit protiv bakterijskih i gljivičnih infekcija, također.

Limunova kora također regulira krvni tlak, ima antidepresivno djelovanje i uklanja osjećaj tjeskobe i razdražljivosti. Ako to nije dovoljno, limunova kora alkalizira vaše tijelo i regulira pH vrijednost krvi, promovirajući optimalno zdravlje.