Talijansko nogometno prvenstvo koje je prekinuto zbog pandemije koronavirusa 9. ožujka nastavit će se u subotu 20. lipnja s dvije preostale utakmice 25. kola, a prva će biti između Torina i Parme, objavila je u ponedjeljak talijanska liga.

Taj datum za nastavak prvenstva još je u četvrtak službeno objavio talijanski ministar sporta Vincenzo Spadafora, a Liga je u ponedjeljak objavila kalendar sa 12 kola do kraja sezone, kao i četiri preostale utakmice  25. kola. Prema kalendaru zadnje 38. kolo će se igrati u nedjelju 2. kolovoza, javila je Hina.

Prva utakmica 20. lipnja bit će utakmica između Torina i Parme u 19,30 sati, a  nakon toga slijede Vérona-Cagliari u 21,45 sati. Drugi dan igrat će Atalanta i Sassuolo u 19,30 sati, a Inter i Sampdoria u 21,45 sati.

Utakmice 26. kola igrat će se odmah nakon toga s utakmicama raspoređenim od ponedjeljka 22. lipnja do srijede 24. lipnja.

Da bi se sezona mogla završiti kako je isplanirano klubovi će morati igrati utakmice preko tjedna i preko vikenda, odnosno 124 utakmice u 44 dana.

Još je ostalo isplanirati kada će se igrati utakmice talijanskog Kupa.Prema željama ministra sporta zadnje utakmice Kupa trebaju biti odigrane prije početka nove sezone.

Uzvratne utakmice polufinala između Napolija i Intera te Juventusa i Milana trebale su se igrati 13. i 14. lipnja ili 12. i 13. lipnja.  Finale je bilo na rasporedu 17. lipnja u Rimu.