Sjevernokorejski čelnik Kim Jong Un kazao je da su visoki dužnosnici propustili provesti vladine odluke vezane uz pandemiju koronavirusa, što je dovelo do "velike krize", objavila je u srijedu državna novinska agencija KCNA.

Na sastanku vladajuće Radničke stranke Koreje u utorak Kim je optužio visoke dužnosnike da su zanemarili provesti odluke koje je donijela stranka kako bi odgovorila na zdravstvenu krizu, dovodeći zemlju i njezine građane u opasnost, javila je agencija.

Kim je optužio visoke dužnosnike za nedostatak sposobnosti i neodgovornost te je pozvao na poduzimanje snažne stranačke kampanje protiv ideoloških grešaka i svih vrsta negativnih elemenata među stranačkim kadrom.

KCNA nije detaljnije objasnila o čemu je riječ.

Od svijeta samoizolirana Sjeverna Koreja do sada nije službeno objavila da je zabilježila ijedan slučaj zaraze koronavorusom, ali je navodno pojačala mjere zaštite zdravlja pred kraj 2020. godine.

Južnokorejska obavještajna služba NIS objavila je da Kim provodi “iracionalne mjere” za suzbijanje pandemije, izvijestila je prethodno južnokorejska agencija Yonhap.