U Bosni i Hercegovini će u utorak biti umjereno do pretežno oblačno vrijeme.

Poslijepodne i krajem dana pljuskovi i grmljavina se očekuju u Hercegovini, centralnim, istočnim i sjevernim područjima Bosne. Vjetar slab istočnog i jugoistočnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 9 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura zraka uglavnom između 24 i 30 stupnjeva.

U BiH u srijedu će biti umjereno do pretežno oblačno i nestabilno vrijeme. U većem dijelu zemlje se očekuju pljuskovi i grmljavina, izraženiji u sjevernim područjima Bosne. Vjetar će biti slab južnog i jugozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka od 10 do 16, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 20 do 25, na jugu i sjeveru do 29 stupnjeva.

U BiH u četvrtak će biti pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Intenzivnije padavine očekuju se u Krajini i zapadnim područjima Bosne. Jutarnja temperatura zraka od 8 do 14, na jugu do 18, a najviša dnevna temperatura od 15 do 21, na jugu i istoku do 26 stupnjeva.

U BiH u petak će biti pretežno oblačno s kišom, a ponegdje uz kišu mogući su i pljuskovi sa grmljavinom. Jutarnja temperatura zraka kretat će se od 6 do 12, na jugu do 16, a najviša dnevna temperatura od 10 do 16, na jugu do 21 stupanj, pripćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda (FHMZ) BiH.