Sljedećih nekoliko dana, osobito u ponedjeljak jutro, zatim u noći na utorak, potom noći na srijedu i očekuju se vrlo niske temperature zraka.

Pri tome će ponajprije u Bosni, istočnom i dijelu središnje Hrvatske noćne i jutarnje temperature zraka nerijetko padati ispod -10°, moguće i do -15°.

Ponegdje se temperature mogu spustiti i do -20°C, moguće i koji stupanj niže!

Danju temperature neće prelaziti 0°C.

Niske noćne i jutarnje temperature uglavnom oko i ispod 0°C, očekuju se i u većem dijelu Hercegovine i zaleđu Dalmacije.

Pri tome treba naznačiti kako bi ponajprije na sjeveru Hercegovine i zaleđu Dalmacije u ponedjeljak, utorak i srijedu ujutro temperature mogla padati ispod -5°C, ponegdje moguće i do -10°C – stoji u objavi na stranici Vremenska prognoza za HR i BiH svakodnevna.

Važno upozorenje!

Svakako povedite brigu o svojim starijim susjedima i rodbini, budite im od pomoći pri opskrbi ogrjevom, hranom i vodom kako se ne bi morali izlagati niskim temperaturama.

Tijekom ovoga hladnoga vala svakako vodite računa kako o kućnim ljubimcima, tako i o drugim životinjama da ne budu na izravnom udaru nadolazećeg zahlađenja, poglavito tijekom noći.

Brotnjo.info