Ottmar Hitzfeld, slavni njemački trener koji će 12. siječnja napuniti 70 godina, javno je pohvalio hrvatskog kolegu Niku Kovača, koji od ljeta vodi Bayern, klub s kojim je Hitzfeld osvojio pet prvenstava Njemačke i Ligu prvaka 2001. godine.

Naravno da su u Bayernu potrebne neke promjene, to je vrlo jasno. Na nekim pozicijama uopće nema konkurencije i u tome se pogriješilo. Nalazio sam s Nikom Kovačem na kavi u Münchenu, ali nisam mu davao nikakve savjete. Svaki trener mora donositi svoje odluke. Niko radi dobar posao, zadovoljan sam njegovim vođenjem momčadi, kazao je Hitzfeld, pod kojim je nekadašnji kapetan hrvatske reprezentacije i igrao u Bayernu.

Hitzfeld uživa u mirovini, ali prati nogomet i posebno omiljeni Bayern. I sportski direktor Hasan Salihamidžić bio je njegov igrač, kojeg Hitzfeld također podržava, ali i upozorava:

Mora bolje balansirati s igračima u momčadi, treba to kvalitetnije posložiti. Vjerujem da će tako i biti, izjavio je Hitzfeld, pišu Sportske novosti.

U Njemačkoj je trenutačno praznična stanka, a Bayern će sljedeću prvenstvenu utakmicu odigrati 18. siječnja kod Hoffenheima.