Cristiano Ronaldo je bolji od Lionela Messija, ali ja sam najbolji igrač u povijesti, kazala je brazilska nogometna legenda Pele (79) u razgovoru za YouTube channel Pilhado.

"Danas je najbolji igrač svijeta Cristiano Ronaldo", rekao je Pele.

"Mislim da je najbolji, jer ima konstantu forme. Međutim, ne možemo zaboraviti na Lionela Messija", dodao je.

Na pitanje tko je najbolji nogometaš svih vremena, Pele je naglasio kako je teško odgovoriti na to pitanje.

"Moramo spomenuti Zica, Ronaldinha i Ronalda. U Europi su Franz Beckenbauer i Johan Cruyff. Međutim, nisam kriv što mislim da je Pele bio bolji od svih njih", kazao je.

Zanimljivo, Pele među najvećima nije spomenuo Diega Maradona s kojim se godinama 'nadmudrivao' oko pitanja tko je najbolji.

Govoreći o svom zdravlju, Pele je još jednom negirao tvrdnje da ima problema s kretanjem i da se bori protiv depresije, prenosi Gol.hr.

Naime, njegov sin Edson "Edinho" Cholbi do Nascimento (49) je u razgovoru za sportski portal Globoesporte kazao kako je njegov otac u depresiji nakon operaciji kuka.

"Srami se. Ne želi izaći iz kuće i biti viđen u takvom stanju. Ne želi raditi ništa što uključuje izlazak iz kuće", kazao je njegov sin.

Međutim, Pele tvrdi kako to nije istina.

"Cijenim što se brinu o meni, ali izmislili su da sam u depresiji. Oporavljam se, šećem, ne mogu samo voziti bicikl," kazao je.

Edson Arantes do Nascimento, poznatiji kao Pele, jedini igrač koji je osvojio tri svjetska prvenstva (1958, 1962, 1970).