U vremenu pandemije jedna dobra priča može promijeniti perspektivu cijele lokalne zajednice. Tako je bilo s "Crystal Ice" firmom u Prozoru Rami, koja je nastala kao ideja Prozoraka, koji više od 25 godina živi i radi u Americi, te njegovog školskog prijatelja u Prozoru.

- Krenuli smo s proizvodnjom leda, za koje koristimo postrojenja kapaciteta pet tona leda dnevno, dok za sladoled imamo pogone za dnevnu proizvodnju 4.000 litara sladoleda. Vrlo brzo smo se povezali s ugostiteljskim objektima širom zemlje, trogovinama, supermarketima i benzinskim pumpama. Ljudi su prepoznali kvalitetu našeg proizvoda - poručuje Faris Dželilović iz "Crystal Icea".
 

Njihove škrinje za sladoled već možete pronaći širom Sarajeva i BiH, a zahvaljujući uspješnoj certifikaciji i primjenom najviših europskih standarda proizvodnje, firma je već na prvom koraku pokazala veliki potencijal. To je prepoznao i USAID-ov projekt "Diaspora Invest", koji je podržao firmu kroz svoje aktivnosti podrške.

- Izuzetno nam je važno stalno ulaganje u tehnologiju, a ponosni smo i na činjenicu da već sada zapošljavamo 10 radnika. Želimo našu dobru priču učiniti primjerom i promovirati općinu Prozor-Rama otvorenom za investicije. Dijasproa može pokrenuti ekonomiju našeg kraja, nadamo se da je naša priča samo početak tog napretka i oporavka u godinama pred nama, zaključuje Jasmin Đuliman iz "Crystal Icea".
 

CRYSTAL ICE RECEPTI  Ovog ponedjeljka vam donosimo recept za svjetski najbolji desert – Churros.  #crystalice #recept #churros #slatko

Objavljuje Crystal IcePonedjeljak, 25. siječnja 2021.