Slabiji potres pogodio je Hercegovinu u četvrtak ujutro u 7:42 javlja EMSC. Potres je bio jačine 3.1 stupanj po Richteru.

Prema objavljenim podacima dubina potresa je bila na 8.6 kilometara. Udaljenost je 29 kilometara od Mostara.

Dva slaba potresa zabilježena su u noći na četvrtak kod Markuševca, gradsko naselje Zagreba, izvijestila je Seizmološka služba Republike Hrvatske.

Prvi potres dogodio se u 1 sat i 55 minuta i bio je magnitude 1.9 prema Richteru. Tri minute kasnije, u 1 sat i 58 min seizmografi su zabilježili drugi potres magnitude 2.8. Procijenjeni intenzitet u epicentru II-III stupnja EMS, odnosno III-IV stupnja EMS.

Podsjetimo, 2. ožujka pogodio je lakši potres. Također, 22., 23., i 24. veljače Zabilježeni su potresi na jugu Hrvatske, a osjetili su se i u BiH.

Ranije je prof. Hazim Hrvatović, dopisni član ANUBiH za medije rekao kako je BiH u seizmički aktivnom području, te da je najopasnije što se tiče potresa područje Hercegovine od Livna do Trebinja. "Drugo je područje Banja Luke, područje Zenica-Žepče. Područje Tuzle.

U području Sarajeva očekivana magnituda je oko 5, kao i za Tuzlu. Na novim karata visokom riziku je i područje Brčkog, Orašja, područje od Zvornika i Bijeljine, što na ranijim kartama nije bio slučaj.

Na toj karti najveći je rizik na potezu od Mostara do ušća Neretve i bočno prema Ljubuškom i na istok prema Stocu."  Hrvatović je naveo da je svaka država u EU obvezna da svako pet godina da novu kartu procjene opasnosti od rizika. "U BiH je nadležnost na entitetima. Dva seizmološka zavoda koji rade koliko mogu. Treba puno sredstava uložiti za nabavku opreme, obradu podataka i obuku kadrova."