U Trnopolju kod Prijedora pronađeno je vozilo Mercedes, vlasništvo firme iz Hamburga za koje je utvrđeno da je ukradeno i da je na Interpolovoj tjeralici, priopćeno je iz Centra javne bezbjednosti (CJB) Prijedor.

Vozilo njemačkih registarskih oznaka pronađeno je 12. prosinca, a iste večeri su zbog sumnje da su ukrali ovo vozilo uhićene osobe čiji su inicijali D.K., U.P., B.G. i O.G. iz Prijedora.

Prilikom pretresa stambenih objekata koje koriste ove osobe pronađen je i oduzet alat namijenjen za obijanje brava motornih vozila, kontakt ključ putničkog Mercedesa, 0,26 grama marihuane i veća količina streljiva.

Pronađeno je i 1.566 komada metaka 7,62 milimetara, 38 komada manevarskog streljiva 7,62 milimetara, 17 tromblonskih metaka 7,62 milimetara, 106 komada lovačkih kapisli, 58 metaka 7,9 milimetara, četiri protuavionska metka, tri metka 12 milimetara, 41 metak sa svjetlećim zrnom, te metak za ručni bacač 57.

U pretresu su pronađeni dva bajoneta, zatvarač za pušku, četiri okvira škorpiona, deset okvira za automatsku pušku, dva okvira za M48, tri redenika za streljivo, dva vojna noža, 14 inicijalnih kapisli, jedna elektronska detonatorska kapsula, 14 metara sporogorećeg štapina, jedan skraćeni karabin i veća količina minsko-eksplozivnih sredstava.

"Pronađeno streljivo i dijelovi naoružanja izuzeti su sa lica mjesta, dok je o pronalasku minsko-epslozivnih sredstava obaviještena Republička uprava civilne zaštite Republike Srpske za dalje postupanje", navedeno je u priopćenju.

Tijekom kriminalističke obrade utvrđeno je da su Mercedes ukrale osobe čiji su inicijali D.K. i U.P., a da je u izvršenju kaznenog djela 'Teška krađa' sudjelovala i osoba D.A. iz Prijedora. Utvrđeno je i da su osobe čiji su inicijali D.K. i U.P. u noći između 30. i 31. listopada pokušale da u Prijedoru ukradu BMW X5.

Nakon kriminalističke obrade osumnjičene osobe su puštene iz službenih prostorija, a po kompletiranju predmeta bit će podnesen izvještaj Okružnom tužiteljstvu Banja Luka protiv osoba D.K. i U.P. za kazneno djelo 'Teška krađa' u pokušaju, dok će protiv istih osoba i osobe D.A. biti dostavljen izvještaj za kazeno djelo 'Teška krađa'.

Policijski službenici utvrđuju kaznenu odgovornost osoba za posjedovanje streljiva i minsko-eksplozivnih sredstava, nakon čega će Okružnom tužiteljstvu Banja Luka biti dostavljen izvještaj i za to kazneno djelo, prenosi Srna.