Predsjednički kandidat Miroslav Škoro danas je nakon obilaska Jesenskog sajma u Gudovcu pored Bjelovara novinarima izjavio kako mu se čini da je predsjednik SDSS-a Milorad Pupovac usporedio Hrvatsku s fašističkom tvorevinom.

"Kada to učini netko tko je član vladajuće koalicije, onda ja kao zabrinuti građanin imam dvije opcije. Ako je u pravu, onda živim u fašističkoj državi, a to ne želim, niti to žele hrvatski građani. A ako taj isti gospodin nije govorio istinu, onda treba pokrenuti određene radnje da vidimo zbog čega nije govorio istinu i zbog čega ugrožava ustavnopravni poredak Hrvatske”, rekao je Škoro, a prenosi Dnevnik.hr.

Ponovno je sugerirao da bi kao predsjednik zabranio Pupovčev SDSS rekavši da predsjednik može inicirati pokretanje postupka o zabrani neke političke stranke, a da konačnu odluku donosi Ustavni sud.

Dodao je i da svatko tko ugrožava ustavnopravni poredak Republike Hrvatske mora biti svjestan da te riječi moraju imati posljedice. Naglasio je i kako nijednom riječju nije rekao da bi zabranio stranku koja predstavlja srpsku manjinu.