''Cjelokupan rad u SKB Mostar je otežan zbog porasta broja covid pacijenata, no još uvijek se odvija operativni hladni program, specijalističko-konzultativni pregledi kao i dijagnostička obrada pacijenata, s tim da, naravno, najteži pacijenti imaju prioritete u liječenju'', rečeno je za Bljesak.info iz SKB Mostar.

Kako će se stvari odvijati i organizirati u narednim danima, kažu, ovisi od epidemiološke situacije i broja hospitaliziranih pacijenata.

Podsjetimo u medijima je ranije objavljeno da se ''otkazuju usluge u bolnici u Mostaru zbog povećanja broja oboljelih od covida''.

Ranije je objavljen intervju ravnatelja Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) u Mostaru dr. Ante Kvesića, u kojem je pozvao građane da se cijepe protiv koronavirusa upozoravajući da se zbog porasta novozaraženih odgađaju brojne usluge u ovoj medicinskoj ustanovi u kojoj je sve više hospitaliziranih od covida.

"Izgleda da je lakše vjerovati zavjerama, a onda tražiti hospitalizaciju u slučaju zaraze i komplikacija. A onda onkološki pacijenti idu na čekanje jer ne možemo raditi normalno", rekao je Kvesić za portal Pogled iz Mostara.

Inače, u Klinici za infektivne bolesti Sveučilišne kliničke bolnice Mostar u protekla 24 sata preminulo je sedam osoba.

Na bolničkom liječenju trenutno je 98 bolesnika od kojih su 14 na invazivnoj i 2 na neinvazivnoj mehaničkoj ventilaciji, a ostali su klinički stabilno. U Zavodu za mikrobiologiju i molekularnu dijagnostiku SKB Mostar testirano je 666 uzorka. U Hercegovačko-neretvanskoj županiji pozitivnih je 167: 115 iz Mostara, 6 iz Jablanice, 4 iz Stoca, 6 iz Neuma, 6 iz Čitluka, 18 iz Čapljine i 12 iz Konjica.

U srijedu je u Bosni i Hercegovini testiranjem je utvrđeno više od 1000 novozaraženih osoba, dok je od posljedica te bolesti preminulo 29 pacijenata.