Sjeverna Koreja u subotu je zaprijetila da će odgovoriti ako SAD održi zajedničke vojne vježbe s Južnom Korejom, poručivši da će vježbe naštetiti naporima za pomirenje na poluotoku.
 
SAD bi trebao započeti zajedničke vježbe početkom travnja, kazao je savjetnik južnokorejskog predsjednika za sigurnost za agenciju Yonhap. Sjever redovito proglašava takve vježbe prijetnjom.
 
"DNRK će odgovoriti na svoj način i SAD će biti odgovoran za sve posljedice"
 
"Ako SAD ipak održi zajedničke vojne vježbe uz zadržavanje sankcija protiv Demokratske Narodne Republike Koreje, DNRK će odgovoriti SAD-u na svoj način i SAD će biti odgovoran za sve posljedice", kazao je sjevernokorejski dužnosnik za agenciju KCNA u komentaru.
 
SAD je 23. veljače objavio da uvodi dosad najveći paket sankcija kojima žele natjerati Sjevernu Koreju da odustane od svoga nuklearnog i raketnog programa. Američki predsjednik Donald Trump upozorio je da bi "druga faza mogla biti vrlo, vrlo nezgodna za svijet" ako sankcije ne rezultiraju uspjehom.

"SAD pokušava navući tamne oblake rata nad Korejskim poluotokom"
 
Agencija KCNA optužila je Washington da pokušava "navući tamne oblake rata nad Korejski poluotok".
 
"SAD pliva suprotno od trenda detanta na Korejskom poluotoku", navodi agencija.
 
Južna Koreja planira poslati posebnog izaslanika u Sjevernu Koreju kao odgovor na poziv sjevernokorejskog vođe Kim Jong Una južnokorejskom predsjedniku Moon Jae-inu.
 
Prošlomjesečne zimske olimpijske igre dale su poticaja dijalogu dviju Koreja.