Tvrdnje čelnika Mosta Bože Petrova da je SDP u protekla dva dana pokušao nagovoriti neke njihove zastupnike da u slučaju da pregovori između dviju strana propadnu kao mandatara podrže predsjednika SDP-a Zorana Milanovića u SDP-u odlučno opovrgavaju, javlja Fena.

"To nije točno, mi smo sinoć de facto sve dogovorili i to što govori Petrov potpuno je nelogično. Ne znamo zašto Most izlazi iz pregovora, možda su popustili pod pritiscima, možda su se uplašili, uglavnom, njihov potez nema nikakve zdrave logike", rekao je Hini dužnosnik SDP-a koji je želio ostati neimenovan.

Nakon konzultacija s predsjednicom Kolindom Grabar Kitarović Nacionalno vijeće Mosta sastalo se nenajavljeno u stranačkim prostorijama u Smičiklasovoj ulici, a nedugo nakon početka sjednice pred novinare je izišao Petrov i izvijestio kako Most prekida pregovore s koalicijom Hrvatska raste. Ustvrdio je kako su u proteklih 48 sati, dok su trajali pregovori, SDP zvao njihove zastupnike i tražio podršku Milanoviću ako pregovori ne uspiju.

''Sinoć smo s Mostom završili razgovore i sve finalizirali. Most je dobio sedam ministarstava i premijersko mjesto. Dogovoreni su i omjeri mjesta u ministarstvima i državnim institucijama, a za sve je trebao samo potpis. Mi smo pristali na sve', izjavio je na izvanrednoj konferenciji za novinare Zoran Milanović, koji smatra da je potpora Bože Petrova bila iskrena.  Pozvao je zastupnike Mosta da se izjasne'', je li na njih od strane SDP-a vršio pritisak, prenosi HRT.

''Potpuno je besmisleno optuživati nas za vrbovanje. Potporu Boži Petrovu kao mandataru kod predsjednice dali su svi moji koalicijski partneri. Božo Petrov me nije ni nazvao, samo mi je poslao SMS da ovako više ne može. Sada je na djelu HDZ-ova obavještajno policijska akcija i na predsjednici je da odluči, ona vidi i zna što je na stvari'', poručio je Milanović. Pozvao je zastupnike Mosta da se izjasne - je li na njih od strane SDP-a vršio pritisak.