Kolegij Stranke demokratske akcije (SDA) smatra da je nužno što prije uspostaviti stabilne parlamentarne većine na svim nivoima i snažno nastaviti s reformama, europskim i NATO putem.

U priopćenju za javnost SDA navodi se kako je nužno uspostaviti što šire parlamentarne većine predvođene s SDA kao najsnažnijom strankom u BiH. Te većine, dodaje se, trebaju činiti stranke koje imaju kapacitet da u njima participiraju na svim nivoima vlasti u BiH.

- Nastojanja nekih političkih stranaka da se iz vlasti istisne SDA predstavlja grubo izrugivanje većinskoj volji naroda iskazanoj na izborima. Reforme i napredak zemlje trebaju biti u prvom planu, a ne borba za kantonalne proračune - stoji u priopćenju.

Pozdravljena je odluka Središnjeg izbornog povjerenstva BiH da se izvrši ponovno brojanje glasačkih listića tamo gdje ima osnova za to, jer će to doprinijeti zaštiti integriteta izbornog procesa.

- SDA osuđuje gnusni čin ubojstva dvojice policajaca u Sarajevu i tražimo hitnu akciju svih policijskih agencija u BiH kako bi se počinitelji otkrili i priveli pravdi. Stranka traži od vlada u BiH da se poboljšaju materijalno-tehnički uvjeti rada policije, te da se ojačaju policijska ovlaštenja u borbi potiv kriminala - ističe se u priopćenju.

Dnevnik.ba