"Najvažniji je posao je pružanje podrške brzom formiranju vlasti na osnovu stvarnih izbornih rezultata", rekao je visoki predstavnik u Bosni i Hercegovini Christian Schmidt.

"Netko pobijedi, netko izgubi. Izražavam svoju zabrinutost zbog zbivanja u kojima neki nisu bili u stanju prihvatiti rezultate izbora", rekao je Schmidt u svom današnjem obraćanju i dodao da želi da se to shvati u svim dijelovima zemlje.

"U zdravim demokracijama rezultate utvrđuje neovisno povjerenstvo, a ne stranke. U ovoj zemlji SIP organizira izbore, prebrojavanje glasove i na kraju objavljuje rezultate", rekao je Schmidt.

Kako je objasnio diskrecijsko pravo SIP-a je da istraži slučajeva nepravilnosti, pišu "Nezavisne".

"Iskazujem svoju nedvosmislenu podršku SIP u izvršavanju njihovog mandata", naglasio je Schmidt i dodao da ne bi smjelo biti nikakvih prijetnji ili uvreda prema bilo kojem članu SIP-a.

"Potičem rad tužiteljstva i sudaca da istraže slučajeve određenih nepravilnosti", objasnio je on koji je poručio svima koji su osvojili mandate da iskoriste svoje četiri godine u duhu uzajamne suradnje za dobrobit svih ljudi u BiH.

Zahvalio se i onima koji nisu uspjeli pobijediti, što je, kako je istaknuo, sastavni dio demokracije.