Uprava društva Hrvatske pošte Mostar održala je sastanak u sjedištu HP Mostar s predstavnicima ekspertnog tima Svjetske poštanske unije (UPU).

Sudionici sastanka u ime Svjetske poštanske unije (UPU) su bili dr. Nikola Trubint (Srbija) i g. Yuri Spiriev (Bugarska) te članovi Uprave društva HP Mostar na čelu s Direktorom – predsjednikom Uprave Mate Rupčić.

Tema sastanka je projekt pod nazivom „Integrirana poštanska reforma i razvojni plan za Bosnu i Hercegovinu (IPDP)“ kojeg predvode Ministarstvo komunikacija i prometa BiH i Svjetska poštanska unija (UPU). Plan je da se projekt realizira kroz ekspertnu misiju te niz radionica i treninga sukladno IPDP metodologiji. U mjesecu prosincu će se ostvariti kontakti sa svim uključenim stranama u Bosni i Hercegovini kako bi se definirao Master plan za reformu i razvoj poštanskog sustava u Bosni i Hercegovini.

Na sastanku se razgovaralo o svim značajnim aspektima poštanske djelatnosti koji mogu pridonijeti kvalitetnoj izradi finalnog dokumenta koji će svakako biti na raspolaganju svim zainteresiranim stranama u Bosni i Hercegovini. Cilj projekta je poboljšanje kvalitete poštanskih usluga u cijeloj Bosni i Hercegovini kao i usklađivanje poštanskih procesa sa svjetskim standardima i trendovima.