Kako se bližimo službenom predstavljanju novog iPhonea 8 te iPhone 7S i 7S+ sljedeći tjedan, informacije, glasine i špekulacije o njima su sve zanimljivije. Analitičar Ming-chi Kuo predviđa startnu cijenu za iPhone 8 od 999 američkih dolara, a glavni krivac je po njemu upravo Samsung.

Da će iPhone 8, iPhone X ili iPhone Edition, kako li će se već zvati taj jubilarni iPhone, biti najskuplji iPhone dosad, jasno je svima. Implementacija skenera šarenice i napredne 3D tehnologije prepoznavanja lica te njihova razvoja zasigurno su pridonijele formiranju cijene više od dosadašnjih.

Ming-chi Kuo međutim posve opravdano za cijenu osnovnog modela od navodnih $999 krivi Samsung, točnije ono što Samsung isporučuje Appleu za novi jubilarni iPhone, a to je OLED zaslon, piše SmartphoneHrvatska.

Za razliku od dosadašnjih IPS LCD-a koje je Apple plaćao oko $45 do $55 po uređaju, OLED paneli će ih koštati oko $120 do $130 po komadu. Jedini proozvođač na svijetu, koji za Apple može naštancati dovoljan broj OLED panela je, pogađate – Samsung.

Samsung se pobrinuo da sve ostale igrače poput LG-a onesposobi iz ove utrke, tako što su s tržišta pokupovali sve strojeve za izradu OLED zaslona, kao što su ove godine iz Qualcomma prije svih maznuli sve Snapdragone 835.

Kao drugi Appleov OLED partner spominje se LG Display, no oni će navodno za Apple biti spremni tek u drugoj polovici 2018. Dotad će Samsung mudro pobrati vrhnje, a ako će od Applea zaista dobijati oko $130 po prodanom primjerku iPhonea 8, nakesat će se pošteno.

U Samsungu znaju znajnje, šta jest, je.