Hrvatska pošta (HP) Mostar prigodnim poštanskim markama tradicionalno obilježava Božić i Novu godinu. Marke se u poštanskom prometu nalaze od 1. prosinca 2021. Tiskane su u arku te kao samoljepive marke u roli pakirane u praktične kutijice od po 100 komada (50 božićnih i 50 novogodišnjih motiva). Korištenje samoljepivih maraka je jednostavno i brzo. U prvom redu namijenjene su poslovnim korisnicima, ali i svim korisnicima koji svakodnevno koriste uslugu slanja pismovnih pošiljaka.

Božić je blagdan kojim kršćani cijeloga svijeta slave rođenje sina Božjeg Isusa Krista. Njegovo rođenje navijestili su proroci u Starom zavjetu, oni koje je Bog izabrao da budu vjesnici i tumači Njegove riječi. Isusova majka Blažena Djevica Marija začela je po Duhu Svetome kako bi Božji sin bio rođen od žene i postao čovjekom na spasenje cijeloga svijeta.

Ovo izdanje koje autorski potpisuje Vilim Parić, kao i starija izdanja poštanskih maraka HP Mostar, može se kupiti jednostavno i online putem web shopa www.epostshop.ba