Dan poslije kolone sjećanja koja se kretala Vukovarom obilježen je i Dan sjećanja na žrtve vukovarske četvrti Borovo naselje. Podno ostataka nekadašnjeg Borovo commerca zapaljene su svijeće i održan je prigodni program, a onda je kolona sjećanja krenula gradskim ulicama do crkve Gospe Fatimske gdje je služena misa.

"Podrum Borovo commerca se koristio kao sklonište za civile, a pred kraj i kao pričuvna ratna bolnica. U vrijeme sloma obrane ovdje se nalazilo oko tisuću civila i branitelja. Bilo je tu i žena i djece. Na današnji dan, prilikom izlaska iz podruma, uslijedilo je odvajanje. Toga 19. studenoga iz Borova naselja nestalo je 167 branitelja, a ubijena je 51 osoba. Neki su odmah tu ubijani. Na popisu zatočenih i nestalih iz Borova naselja nalazi se još 56 branitelja i civila", rekao je jedan od zapovjednika obrane Borova naselja Ivo Kovačić, piše Večernji list

Među onima koji su slom obrane ovoga dijela Vukovara dočekali u podrumu Borovo commerca je i Jelena Pančić (19) koja se s izlaskom i podruma, zajedno s ostalim preživjelima, kretala u koloni kada je strpana u autobus i odvedena u Borovo selo. 

"Znam da je bila u školskoj sportskoj dvorani tamo. Vidjeli su je tamo. Po mojim saznanjima izdvojena je i bila u učionici. Bila je u crnoj majici koju sam joj dala da ima. Dalje se ne zna ništa. Željela sam da ostane u podrumu s nama ali je ona odlučila da ide na položaj. Želim poručiti svim građanima Borova naselja, bivšim i sadašnjim, kako i mještanima Borova sela samo neka kažu gdje su njene kosti. Ništa više ne tražim. Želim samo da sahranim svoje dijete, da znam gdje je njen grob i da mogu mirno otići na onaj svijet", rekla je Milka Pančić.

Predsjednica Saveza zatočenih i nestalih hrvatskih branitelja Ljiljana Alvir rekla je kako je se na svetoj misi na Memorijalnom groblju moglo čuti „pomirenje“. 

"To je put kojim želimo ići ali ga ne možemo graditi na trulim temeljima. Povjerenje zahtijeva istinu i pravdu i kada govorimo o suživotu, Vukovar danas živi suživot jer suživot je živjeti jedni pored drugih. Međutim,  Vukovar međutim treba život, treba zajedništvo", rekla je Alvir. 

Podsjetila je i kako se na popisu nestalih i danas nalaze imena 386 Vukovaraca te pozvala sve, koji imaju bilo kakve informacije, da to i dojave i tako pomognu i obiteljima koje traže svoje najmilije ali i sebi. 

U sklopu obilježavanja Dana sjećanja na žrtvu Borova naselja vijenci su položeni i na obali Dunava u Borovu selu kao i na farmi Lovas gdje su ekshumirani posmrtni ostaci 24 žrtve ubijene u Borovo naselju i Vukovaru.