Krizni stožer Sveučilišne kliničke bolnice (SKB) Mostar podržava odluku Kriznog stožera Federacije BiH kojom se od 20. prosinca uvodi mjera koja podrazumijeva primjenu pravila “cijepljen, testiran, prebolio”.

“Tako su to učinile sve vodeće svjetske zemlje, a koliko nam je poznato, zadnja država u Europi koja će provesti navedeno pravilo je BiH. Iako svi zdravstveni djelatnici u svom radu svakodnevno provode niz mjera sprječavanja infekcija unutar bolničkog sustava, činjenica je kako smo nezadovoljni relativno niskom procijepljenosti djelatnika SKB-a koja je oko 35 posto”, priopćeno je iz SKB-a Mostar.

Iz Kriznog stožera mostarske bolnice pozvali su javnost, posebno zdravstvene djelatnike koji se do sada nisu cijepili protiv koronavirusa, a nemaju medicinske kontraindikacije za cijepljenje, da to što prije učine jer je to “jedini izlaz iz ove pandemije”.

Naglašavaju kako su, osim odgovornosti prema sebi i svojim bližnjima, medicinski djelatnici odgovorni i prema pacijentima.

“Povijest je više puta dokazala da se najveće pobjede ostvaruju isključivo zajedničkim snagama onih koji su se borili. U ovoj pandemiji, oslonjeni na medicinsku znanost i glas naših liječnika, udružimo se u jedinstvenom cilju, a to je zdravlje svih nas i završetak pandemije od koje smo svi umorni, a ponajviše upravo zdravstveni djelatnici”, navodi se u priopćenju.