Brod s više od 600 američkih vojnih kamiona doplovio je u Pakistan, odakle će u konvojima preći u susjedni Afganistan, javlja Agencija Anadolija.

Američka vojna vozila doplovila su brodom krajem lipnja u pakistansku luku u Karachiju, a lokalni mediji javljaju da bi uskoro konvoj trebao krenuti ka američkim vojnim bazama u Afganistanu.

Slanje dodatne vojne opreme, nakon pauze od šest mjeseci, još jedan je od signala da vlasti SAD-a ne namjeravaju u skorije vrijeme povlačiti vojsku iz krizom zahvaćenog Afganistana.

List "English Daily Down" javlja da je riječ o vojnim kamionima Humwee koje američke snage već koriste u misiji.

Posljednja slična isporuka vojnih kamiona i opreme američkim snagama u Afganistanu stigla je u siječnju.

Afganistan je i dalje poprište duboke političke i sigurnosne krize koja se ogleda u sve intenzivnijim napadima talibanskog militantnog pokreta i sve veće prisutnosti terorističke organizacije poznate kao ISIS.

Na zahtjev službenog Kabula, administracija američkog predsjednika Donalda Trumpa najavila je skoro slanje dodatnih 4.500 vojnika u tu zemlju.

Trenutno je u Afganistanu angažirano 8.500 američkih vojnika koji uglavnom vrše obuku afganistanskih vojnika i sudjeluju u borbi protiv terorista tkz. ISIS-a.