Nakon tvrdnji Pentagona da Moskva blefira kada govori o ''dronu ubojici'', Rusija je objavila snimku na kojoj se nalazi Sukhoi S-70 Okhotnik-B, veliki dron koji leti 1.000 kilometar na sati i ima domet od 3.500 kilometara.

Ovaj dron, kako tvrde ruski vojni izvori, efikasno uništava neprijateljske ciljeve na kopnu i obavlja istraživačke zadatke, prenijela je Srna.

Zamjenik ministra obrane Aleksej Krivoručko najavljuje početak upotrebe ove letjelice od početka idućeg desetljeća, odnosno od 2020. godine.

U lipnju prošle godine ova bespilotna letjelica proglašena je prototipom ruskog lovca šeste generacije, dok je u srpnju imala prvi let.

Proračun za ovaj projekt procjenjuje se na čak 1,6 milijardi rubalja (oko 24.206.303 dolara).

Koliko se zna, za stvaranje udarne bespilotne letjelice težine do 20 tona bili su zadužene kompanije Sukhoi i Mig, navode vojni portali.

Prethodno je direktor američke Nacionalne obavještajne agencije Daniel Coats najavio da će Rusija u budućnosti biti najveći vojni protivnik Amerike.

U nastupu pred Kongresom SAD, on je rekao da će Rusija raspolagati s najvećim vojnim potencijalom od svih vjerojatnih američkih protivnika.