Prvi veći derbi Europskog pvenstva odigrali su Engleska i Rusija. Derbi koji se odigrao u sjeni huliganskih nereda po Marseilleu završio je bez pobjednika 1:1. Engleska je došla u vodstvo u 73. minuti fantastičnim pogotkom Diera, ali Rusi u sudačkoj nadoknadi poravnavaju rezultat preko Gluševa.

Englezi su na Velodromeu silovito ušli u utakmicu i redali su priliku za prilikom. Sjevalo je ispred ruskog gola cijelo prvo poluvrijeme, no lopta nije htjela u mrežu.

Pokušaji Allija, Lallane, Smallinga i Rooneya odlazili su pokraj gola, a ono što je išlo  u okvir Akinfejevih vratiju, ruski vratar je bez većih problema zaustavljao.

Rusi su jedinu priliku imali sredinom prvog dijela kada Ignaševič glavom puca ravno u Harta.

Početkom drugog poluvremena Rusi se bude i konačno malo zapošljavaju obranu Engleske. Kako je vrijeme odmicalo slika iz prvog poluvremena totalno se promijenila, sada su Rusi bili ti koji su bili bliže pogotku. Sve su više stiskali obruč oko Hartova gola, ali se rezultat nije mijenjao.

No, u svim tim napadima Rusa odjednom je sjevnula polukontra Gordog Albiona, Rooney se našao u sjajnoj prilici, ali njegov udarac s nekih 16 metara fantastično brani Akinfejev.

Englezi kao da su tada namirisali krv umornih Rusa i krenuli po vodeći pogotak.

I konačno u 73. minuti svjetski prvaci iz 1966. godine dolaze do prednosti fantastičnim pogotkom Tottenhamova veznjaka Erica Diera iz slobodnog udarca.
 

Ali uporni Rusi u sudačkoj nadoknadi uzimaju pobjedu Englezima. Kapetan Berezutski nakon jedne 'svijeće' iz teške pozicije glavom prebacuje Harta, a na gol crti Glušakov samo potvrđuje pogodak i izjednačenje.
 

Ovim neriješenim susretom Wales je ostao vodeća momčad skupine B sa tri boda. Rusija i Engleska imaju po jedan, dok je Slovačka zadnja bez bodova.