Nakon što su Rusi potvrdili da u agresiji koju provode nad Ukrajinom koriste svoje najnovije višecijevne bacače raketa, oružje koje se može opisati kao golemi bacač plamena, pojavljuje se sve više snimki koje to potvrđuju.

TOS-2 Tosočka je termobarična odnosno vakuumska raketa koja stvara goleme eksplozije zapaljenjem plina prilikom udara, pri čemu isisava kisik iz pogođenog područja.

Rusija je ranije potvrdila da koristi rakete tipa TOS-1 Soncepjok (plamteće sunce, op.a.) protiv meta u Donbasu, gdje su ukrajinske snage pod teškim napadima

I TOS-1 je termobarično oružje dometa do 10 kilometara. Rostec, proizvođač sustava TOS-2, navodi da rakete TOS-2 imaju još veći domet te bolje automatsko ciljanje od prethodnika.
 

Jednu od snimki koje su verificirane kao autentične objavio je njemački Bild, a prikazuje se uništenje čitavog stambenog bloka. Nije navedeno o kojem je mjestu riječ niti kolike su eventualne žrtve.

Jedino što je jasno - nijedno živo biće nema šansi ukoliko se nađe na udaru ovakvih bombi, jer zaklon ne postoji.

Pet raketa udarilo je u naselje unutar nekoliko sekundi, navodi se, a snimku su pomoću drona uradili i objavili Rusi, tako da je isključena moguća propaganda susprotstavljene strane.

Dakle, kod Rusa milosti nema - ili si na vrijeme pobjedgao ili ćeš biti pretvoren u prah...