Ekipa Russia Todaya objavila je prve snimke s mjesta na kojem se srušio ruski avion, u kojem se nalazilo 217 putnika i 7 članova posade.

Stručnjaci iz ruskog Ministarstva za hitne situacije i dalje pretražuju područje u potrazi za dokazima o uzroku rušenja aviona, ali i posmrtnim ostacima žrtava tragedije.
 

Avion se raspao u zraku, uzrok je "vanjska sila"

Službenici ruske Agencije za zrakoplovstvo tvrde da se avion raspao tijekom leta, u zraku. Danas je, pak, ruska kompanija Kogalymavia, u čijem je vlasništvu avion, za tragediju okrivila "vanjske aktivnosti".

Glavni direktor kompanije kazao je da je jedino razumno i moguće objašnjenje da je do rušenja aviona došlo zbog vanjske aktivnosti. Drugi djelatnik kompanije kazao je i da je kompanija 2001. godine popravila sve kvarove na avionu, a glasnogovornik Kremlja za BBC je kazao da se terorizam ne može isključiti kao mogući uzrok nesreće.

"Bilo bi pogrešno prerano nagađati ili davati izjave koje se ne baziraju na čvrstim dokazima. Pustimo da se istraga provede do kraja, moramo vidjeti barem nekakve rezultate prije nego što donesemo konkretne zaključke", kazao je Dmitry Peskov.