Kremlj je u srijedu pozdravio ponudu ruske tvrtke za isplatu nagrada vojnicima koji unište tenkove zapadne proizvodnje na ratištu u Ukrajini i dodao da će to ohrabriti ruske snage prema pobjedi.

Ruska tvrtka Fores ponudila je ovoga tjedna pet milijuna rublji (72.000 dolara) u gotovini prvim vojnicima koji u Ukrajini unište ili zarobe američke tenkove Abrams ili njemačke Leoparde 2.

Glasnogovornik Kremlja Dmitrij Peskov rekao je u srijedu da će ruske snage zapaliti sve zapadne tenkove koji se isporuče Ukrajini i dodao da su novčane nagrade dodatni poticaj ruskim vojnicima.

“To svjedoči jedinstvu i želji svih da doprinesu kako najbolje mogu, na ovaj ili onaj način, izravno ili neizravnoo, postizanju ciljeva specijalne vojne operacije. Što se tiče tenkova, već smo rekli da će gorjeti. S ovakvim poticajima, mislim da će biti još više entuzijasta”, rekao je Peskov novinarima.

Zapadni tenkovi, daleko napredniji od svega što su Ukrajina i Rusija do sad koristile u sukobu, vjerovatno neće stići na prve linije u istočnoj i južnoj Ukrajini još nekoliko mjeseci.