Ime Cristiana Ronalda ostat će upisano u povijest sporta, posebice nogometa, kao jedno od najvećih svih vremena. Peterostruki osvajač zlatne lopte, višestruki osvajač Lige prvaka, španjolske, engleske i talijanske lige i da se ne nabraja dalje, međutim nije uvijek živio u blagostanju niti mu je sve palo s neba.

Ronaldo je, već je znana priča, djetinjstvo proveo u siromaštvu na portugalskoj Madeiri. S 12 godina odlučio je napustiti dom i krenuti prema Lisabonu gdje je zaigrao za Sporting ispunjavajući svoj san.

U to isto mjesto u Lisabonu, danas 34-godišnji Cristiano odlučio je dovesti svog sina Juniora i pokazati mu gdje je živio.

Sam Ronaldo nije mogao vjerovati kad je ugledao brojne ljude koji su tijekom njegova odrastanja bili tu, da su još uvijek na tom istom mjestu. Njemu samom nije bilo posebno lako, priznaje.

'Bio sam uzbuđen da vidi gdje sam proveo dio svog djetinjstva. Na Madeiri je bio puno puta, a sada sam ga odveo u Lisabon da vidi gdje sam živio. Tu još uvijek žive ljudi koji su i tada bili. Potreslo me što sam ih vidio jer nisam očekivao da su mnogi još uvijek tu'- rekao je Cristiano.

Onda je uveo sina u kuću gdje je živio s prijateljem.

'Ušli smo u sobu u kojoj smo živjeli Paixao i ja. Moj sin se prepao i nije mogao vjerovati. Nije sve u životu lako i neka djeca možda misle da je sve palo s neba. Želim svom sinu pokazati da nije sve u talentu i da samo rad i predanost mogu donijeti ono što želite.'