Jedan od najstarijih i najdugotrajnijih tenisača modernoga doba, Nijemac Tommy Haas (39), priredio je pravu senzaciju na ATP turniru u Stuttgartu, pobijedivši velikog majstora Rogera Federera (35), koji doduše ni sam više nije u cvijetu mladosti, ali je još uvijek u vrhunskoj formi.

Veteran Haas, sklon ozljedama i s time povezanim duljim apstinencijama od aktivnog igranja, zaigrao je nakon dvomjesečne stanke i pobijedio velikog rivala rezultatom 2:6, 7:6, 6:4.

Uzme li se u obzir da se ovaj turnir igra na travi, što je jedna od omiljenih podloga Rogera Federera, Haasov uspjeh je tim vrjedniji. Ne treba zaboraviti da je Haas trenutačno 305. igrač na ATP listi, dok je Federer na 5. poziciji.

Teniski oldie je nakon ovoga meča izjavio kako je i sam šokiran pobjedom, prenosi Bild.

"Poznajemo se dugo i naš je odnos postajao sve bliskiji nakon što su nam supruge postale dobre prijateljice. Kad smo dobili djecu, sve češće smo se susretali", kaže Haas o svom prijatelju Federeru, naglašavajući kako je Federer uistinu odličan čovjek i nedostižan takmac na ATP touru, svih prethodnih godina, te kako je sretan što takvog čovjeka može nazvati svojim prijateljem.

U četvrtfinalu Haasa čeka deset godina mlađi zemlja Mischa Zverev (29), koji je pobijedio kvalifikanta Yannicka Hanfmanna sa 7:6 i 6:2.