Jedna je mama na Facebooku podijelila svoj ‘čudesan’ lijek za uklanjanje opeklina od sunca u 30 minuta.

Cindie Allen-Stewart iz Teksasa, nanosi kremu za sunčanje tijekom dana, ali ipak uspijeva izgorjeti bez obzira na to koliko je nanijela.

Isprobala je niz metoda za ublažavanje bolova i crvenila, ali bezuspješno, sve dok konačno nije isprobala jednu koju je predložila njezina svekrva – i sada se kune u nju, prenosi Mirror.

Tretman kućnim lijekom, koji koristi već više od 10 godina, uključuje kremu za brijanje i ‘čini čuda’. Za nanošenje je potrebno samo nekoliko minuta, a umiruje kožu za samo 30 minuta.

Na Facebooku je Cindie napisala:

”Brzo uklanja osjećaj vrućine nakon čega ćete se osjećati ugodnije. Prvo, kupite kremu za brijanje s pjenom od mentola. Zatim nanesite kremu za brijanje na opeklinu. Možda se čini da je to čudan ritual brijanja, ali vjerujte mi”.

”Nemojte ga trljati, samo ga ostavite na vašoj koži. Počet će izvlačiti svu tu toplinu (moći ćete to osjetiti). Možda ćete se osjećati kao da vas svrbi, ali to je dobra stvar! Svrab znači ozdravljenje’, dodaje:

”Osjećat ćete se kao da vam postaje malo hladno na suncem opečenom dijelu tijela. To je dobar znak! Konačno, ako i dalje imate opekline, učinite to ponovno sljedeći dan. Obično nakon tog drugog tretmana opekline nestanu. Koristim ovo i na svojoj djeci”.

Cindiena svekrva naučila je ovu metodu od liječnika prije 40 godina i tada je mislila da je čudna, sve dok je nije vidjela na djelu.

Cindie kaže kako je prije koristila aloe veru, ali smatra da krema za brijanje djeluje puno bolje.

”Ne zaboravite uvijek koristiti kremu za sunčanje! Previše izlaganja suncu može biti opasno i dovesti do raka”, upozorila je.

”Ni u kojem slučaju ne podržavam izlazak bez kreme za sunčanje! I ja izgaram s kremom za sunčanje, ali vrijedi je koristiti!”, piše Večernji list.