Mala količina plijesni u domu ne predstavlja veću ugrozu za zdravlje, ali ako ju odmah ne uklonite može nastati problem jer, osim što je vizualno neprivlačna, predstavlja i rizik za zdravlje svih ukućana! Uglavnom nastaje u prostorijama povećane vlage, među ostalim i u kupaonici, točnije po rubovima tuš-kabine na silikonu.

Ako ste umorni od čišćenja crne plijesni u tuš-kabini, možda je vrijeme da se okrenete jednostavnom, ali vrlo efikasnom rješenju kako bi vaš silikon za tuš zasjao kao nov! Jedna Istina donosi brz i jednostavan način za uklanjanje tvrdoglave plijesni bez iscrpljujućeg ribanja.

Rječ je, dakako, o kombinaciji bijelog octa, tople vode i sode bikarbone, sastojaka poznatih po svojim sposobnostima u čišćenju. Potrebno je pomiješati četvrtinu šalice mlake vode s tri četvrtine šalice octa te dodati dvije žlice sode bikarbone. Pripravak ulijte u bočicu s raspršivačem, dobro protresite te direktno nanesite na plijesan. Ostavite da odstoji 30 minuta, a zatim četkicom za zube nježno istrljajte mrlje.

Ne zaboravite održavati tuš kabinu suhom nakon svake upotrebe. Tako ćete, uz redovno čišćenje, spriječiti povratak plijesni.