Završena je posljednja četvrtfinalna utakmica Hrvatskog nogometnog kupa između Rijeke i Dinama na Rujevici, a u polufinale će Riječani koji su pogotkom Antonija Mirka Čolaka iz 16. minute svladali zagrebačku momčad.

Nogometaši Rijeke izborili su plasman u polufinale hrvatskog nogometnog Kupa nakon što su u posljednjem susretu četvrtfinala na Rujevici pred 4.200 gledatelja pobijedili Dinamo sa 1-0.

Pogodak odluke u susretu koji je igran po iznimno teškim uvjetima i jakoj buri, zabio je Antonio Čolak u 16. minuti. Branitelj naslova je ovom pobjedom izborio plasman u polufinale u kojem će igrati protiv Osijeka, dok će u drugom polufinalnom paru snage odmjeriti Slaven Belupo i Lokomotiva.

Vjetar je toliko jako puhao da je bilo gotovo nemoguće odigrati dugu loptu, ili prebaciti igru s jedne na drugu stranu. 

Veliki derbi četvrtfinala hrvatskog Kupa trebao se igrati 3. prosinca, međutim zbog gustog rasporeda i važnih utakmica u Ligi prvaka, Dinamo je zatražio odgodu, a Rijeka je dala svoj pristanak pa je utakmica prebačena za veljaču.

Bila je to ujedno i repriza prošlosezonskog finala u Puli kada je Rijeka pobijedila 3-1. I ovoga puta je slavila momčad s Rujevice. Zanimljivo, bio je ovo četvrti međusobni susret Rijeke i Dinama ove sezone, a u prethodna tri slavili su "Modri" uz razliku pogodaka 9-0. Dinamo je u Superkupu pobijedio sa 1-0, a potom, u prvenstvu na Rujevici sa 5-0 i na stadionu Maksimir sa 3-0.

Utakmica je igrana po iznimno teškim uvjetima i jakoj buri koja je stvarala velike probleme igračima.

Rijeka je povela u 16. minuti iz prve prave prilike na utakmici. Danijel Štefulj je sjajno ubacio, a Antonio Čolak lijepim udarcem glavom zabio za 1-0. Dinamo je mogao do izjednačenja već tri minute kasnije, ali je Bruno Petković glavom iz velike blizine poslao loptu pokraj vratnice. Nažalost, bilo je to sve od aktualnog hrvatskog prvaka, te pobjednika Kupa u prvih 45 minuta.

U drugom dijelu prvu priliku imao je domaćin. Halilović je u 52. minuti snažno opalio sa 18 metara, no Livaković je bio spreman. Uzvratio je Dinamo u 57. minuti nakon ubačaja iz kornera, škaricama je pokušao Petković, ali bez uspjeha. U 62. minuti opasno je zaprijetio i Oršić, ali je Pandur ukrotio udarac.

Polufinalni susret Rijeke i Osijeka na rasporedu je 18. ožujka, dok će Slaven Belupo i Lokomotiva igrati 8. travnja.