Unatoč vrućinama, zagrebačke ulice prepune su turista iz cijeloga svijeta koji nastoje iskoristiti svaki trenutak odmora. Najveći broj turista ipak je na jadranskoj obali, dok Hrvatska ponovno ruši prošlogodišnje rekorde broja turističkih posjeta i noćenja, javlja agencija Anadolija.

Zagrebački Donji grad sa svojim povijesnim znamenitostima, arhitekturom i parkovima zanimljiva je destinacija za turiste tijekom cijele godine, posebno u vrijeme Adventa i za ljetne turističke sezone, kada Jadran iznova ruši rekorde.

Na ulicama Zagreba su prisutne brojne turističke grupe koje kroz gradske znamenitosti vode turistički vodiči.

Na Trgu bana Jelačića danas je gradske golubove mrvicama kruha hranila obitelj iz Dubaija koja je u proputovanju kroz Europu. Nakon Zagreba, koji im se jako svidio, kaže otac, posjetit će Italiju, a onda dalje kroz države Europe.

Na ulicama su česti Južnokoreanci, Japanci i Kinezi, a ove godine se primijeti veći broj posjetitelja iz država arapskog svijeta.

Sustav e-visitor je objavio kako je ove godine tijekom srpnja koji je na izmaku Hrvatsku posjetilo 4,2 milijuna turista, što je za 12 posto više nego prošle godine. Broj noćenja je porastao za 11 posto, tako da je u Hrvatskoj zabilježeno 27,8 milijuna noćenja.

Najviše turističkog prometa i dalje čine Nijemci, a najposjećenije destinacije su grad Dubrovnik i regija Istra.

bljesak.info