U Bosni i Hercegovini danas je pretežno oblačno vrijeme. U zapadnim i sjeverozapadnim područjima registrovana je i kiša. Do kraja dana padaline se očekuju i u ostalim djelovima.

Temperature zraka u 14.00 sati: Bjelašnica 3 stupnja, Bihać 6, Sanski Most i Prijedor 7, Banja Luka i Bugojno 8, Gradačac 9, Brčko i Doboj 10, Bijeljina 11, Ivan-sedlo i Tuzla 12, Zvornik i Livno 14, Sokolac 15, Sarajevo, Široki Brijeg i Bileća 17, Trebinje 18, Mostar 19, Grude i Neum 20 stupnjeva.

Sutra se u Bosni i Hercegovini očekuje oblačno vrijeme, u nizinama sa kišom i pljuskovima, a na planinama sa susnježicom i snijegom.

Usljed zahlađenja, granica padalina snijega ili susnježice u Bosni se može spustiti i do 700 metara nadmorske visine. Poslijepodne i krajem dana očekuje se postupni prestanak padalina.

Vjetar slab do umjeren sjevernog i sjeverozapadnog smjera. Jutarnja temperatura zraka većinom između 0 i 6, na jugu do 9, a najviša dnevna između 5 i 11, na jugu zemlje od 10 do 15 stupnjeva, priopćeno je iz Federalnog hidrometeorološkog zavoda BiH.