U župi Presvetog Srca Isusova Prozor, u sklopu redovitih župnih aktivnosti, održavaju se i susreti mladih gdje se obrađuju razne teme važne za razumjevanje katoličke vjere i moralnih  vrijednota.

U subotu 13. veljače s početkom u 18:30 sati u župnoj dvorani uprilečan je tematska radionica „Razbijmo predrasude“. Riječi dobrodošlice, zahvale, promišljanja i poticaja izrekao je župni vikar vlč. Ivan Butum.

U prvom dijelu radionice nazočio je i mjesni župnik, vlč. Stipo Knežević. Na radionici je sudjelovalo 40-ak mladih koji su zajedno sa studentima Gordijom Lučićem i Nikolom Nikolićem razgovarali o važnosti prihvaćanja drugih i drugačijih. Isto tako razgovarali su i o vrstama predrasuda, te kako i na koji način se one mogu „razbiti“ i nadići.

Također, Gordija i Nikola nazočne su upoznali sa samim projektom „Koračajmo zajedno“ koji realizira Centar za mlade „Ivan Pavao II.“ iz Sarajeva u suradnji s Mitoropolijom dabrobosanskom.

Osim prezentacije projekta, mladima je predstavljen i ljetni kamp Friedensgrund, koji se održava svake godine. Kao i prethotni susreti i ovaj je završio u ugodnom družnju.
 
Tekst: Marinko Rumbočić
Foto: Župa Prozor