Dvoje djelatnika uprave J.U. Gradski vrtići Mostar pozitivno je na koronu i osjećaju se dobro, a među zaraženima je i ravnateljica ove institucije Dijana Kegelj, potvrđeno je za Bljesak.info.  

"Istina je, oboljele smo jedna djelatnica uprave i ja. Smatram da je dobro izlaziti u javnost o ovome kako bi druge upozorili koliko je ovo opasno", rekla je Kegelj za Bljesak.info. 

Kako je kazala, u samoizolaciji je bilo četvero djelatnika iz uprave vrtića koji su bili u kontaktu s oboljelima te su testirana sva djeca i odgajateljice skupine koja je bila u bližem kontaktu s rizičnom osobom. Naime, majka jednog djeteta iz skupine bila je pozitivna na Covid. 

Svi testirani su negativni, a vrtić nastavlja dalje s radom po svim epidemiološkim mjerama koje su ranije predložene. 

Infektolog prof. dr. Jurica Arapović za Bljesak.info istaknuo je kako je do sada u Mostaru testirano nekoliko vrtićkih skupina te da nijedno dijete nije bilo pozitivno. Kako je kazao, testiranja su provedena iz epidemioloških podataka gdje je netko od djelatnika ili roditelja bio pozitivan.  

"Do sada nema podataka da su odgajateljice u vrtiću bile pozitivne u Mostaru. Ukoliko bude tko pozitivan djeca će, prema smjernicama koje provodimo, ići u samoizolaciju na 14 dana", kazao je. 

Kako objašnjava u Mostaru ima nekoliko trudnica i djece, svih dobnih skupina, koji su pozitivni na Covid. Nekoliko njih razvilo je simptome i liječe se u dječjoj klinici u SKB-u Mostar. 

Objašnjava kako su trenutno djeca sada u manjoj mjeri pozitivni nego odrasli te da većinom zaraženi dolaze iz klastera unutar obitelji.