Tematska sjednica o unaprjeđenju suradnje Filozofskog fakulteta Sveučilišta u Mostaru i odgojno-obrazovnih ustanova na području Hercegovačko-neretvanske županije održana je na Filozofskom fakultetu, priopćeno je sa Sveučilišta.

Tijekom sjednice definirani su zaključci koji se odnose na poboljšanje pedagoško-metodičke prakse u predškolskim ustanovama, osnovnim i srednjim školama.

Druga točka dnevnog reda, stoji u priopćenju, bila je predstavljanje programa cjeloživotnog obrazovanja Filozofskog fakulteta, Upravljanje i vođenje odgojno-obrazovne ustanove namijenjenog za ravnatelje i one koji to žele postati s ciljem osnaživanja kompetencija u procesu upravljanja i vođenja odgojno-obrazovne ustanove.

Drugi program je Stručno usavršavanje u području arhiva, knjižnica i muzeja za djelatnike bez osnovnoga stručnog (knjižničnog, arhivističkog i muzeološkog) obrazovanja.

Natječaj i početak predavanja za navedene programe predviđen je za početak iduće akademske godine.

Tematska sjednica je održana na inicijativu dekana Filozofskog fakulteta profesora Ivice Musića, prodekana za nastavu docenta Marka Odaka, koordinatora za pedagoško-metodičku praksu i druge oblike praktičnoga rada docenta Ivice Glibušića te dijela ravnatelja osnovnih i srednjih škola.

Zbog svoje važnosti, navode, održana je u proširenom sastavu kako bi se dobila što cjelovitija slika u raspravi.