S obzirom da se situacija u Hercegbosanskoj županiji u posljednjih nekoliko dana, po pitanju koronavirusa, pogoršala sve je više pacijenata koji se liječe na Covid odjelu Županijske bolnice ”Dr. fra Mihovil Sučić” u Livnu.

Puno je drugačije od onoga što se prikazuje u javnosti, kazao je ravnatelj bolnice dr. Cikojević. Odjel neurologije pretvoren je u Covid odjel na kojem ima 10 pacijenata, a također je na odjelu psihijatrije osigurali devet kreveta za pacijente oboljele od Covida-19.

- Ambulanta oftamologije i logopedije pretvorena je u izolatorij sa sedam kreveta. Tko god netko to shvaćao da je korona slična gripi i slično, volio bi da svi ti ljudi dođu ovdje da se na licu mjesta uvjere u nešto što je stvarnost, s čime se mi suočavamo. Za Covid nema lijeka, ali pacijenti koji dobiju Covid trebaju potporu kisika. Dnevno trošimo kisika što smo u mirnodobskim uvjetima koristili tri mjeseca, izjavio je za RTV Herceg Bosne dr. Ivan Cikojević, ravnatelj Županijske bolnice ”Dr. fra Mihovil Sučić” Livno.