Zdravstveno stanje ratnog zločinca Ratka Mladića je kritično zbog unutrašnjeg krvarenja nakon operacije debelog crijeva od prije dva mjeseca, potvrdio je za Klix.ba njegov odvjetnik Miodrag Stojanović.

Odvjetnik Ratka Mladića: Ne može mu zarasti rana zbog čega stalno krvari

Problem postoperativnog perioda je produžen, jer je nivo hemoglobina kod Mladića na zabrinjavajućem nivou.

"To je ispod kritične granice i ne može mu zarasti rana zbog čega stalno krvari. Smršavio je, izgubio snagu i ne može jesti. Trenutno je smješten na liječenju unutar pritvorske jedinice i nema nikakvih pomaka u vezi s izmještanjem za liječenje", dodao je Stojanović.

Ratko Mladić je osuđen u studenom 2017. godine na doživotnu kaznu zatvora

Podsjetimo, Ratko Mladić je osuđen u studenom 2017. godine na doživotnu kaznu zatvora na Međunarodnom kaznenom sudu za bivšu Jugoslaviju u Haagu. Proglašen je krivim za deset od jedanaest točaka optužnice među kojima su genocid, progon, istrebljenje, deportacije, nehumano prisilno premještanje, napadi na civile, ubojstva.

Predsjednik Mehanizma za međunarodne kaznene sudove Carmel Agius, suda nasljednika Haaškog suda objavio je da će dva preostala suđenja s područja bivše Jugoslavije bivšem zapovjedniku Vojske Republike Srpske Ratku Mladiću, te u predmetu Stanišić i Simatović, biti završena u prvoj polovini 2021. godine.