Turska vojska priopćila je kako su se zapovjednici američke, ruske i turske vojske sastali u južnoj Turskoj kako bi raspravljali o razvoju situacije u Siriji i u Iraku.

Iznenadni sastanak načelnika glavni stožer Turske vojske, generala Hulusi Akare, načelnika Združenog stožera, generala Joe Dunforda, i generala Valerija Gerasimova, načelnika Glavnog stožera Ruskih opružanih snaga, u tijeku je u utorak u mediteranskom gradu Antaliji.

Turska vojska objavila je sastanak u kratkom priopćenju. Susret se dogodio u jeku turskih napada na ciljeve sirijskih Kurda koji uživaju američku podršku u sjevernom sirijskom gradu Manbiju gdje su nedavno primijećene i američke kopnene postrojbe.
 

Između Kurda i pobunjenika koje aktivno podupire Turska, pokušava se rasporediti i sirijska vojska uz podršku Rusije. Stanje dodatno kompliciraju američke kopnene postrojbe koje kolonama prsitižu kako bi stali na stranu Kurda (?).

SAD i Turska također raspravljaju o planovima preotimanja samoproglašene prijestolnice Islamske države u Siriji, Raqqe. Turska se snažno protivi sudjelovanju sirijskih kurdskih snaga u toj operaciji, prenosi Associated Press.

Sirijska vojska tjera ISIL prema Raqqi

Sirijska vojska došla je nadomak sela na sjeveru Sirije, koje je pod kontrolom "Islamske države", u kojem se nalazi glavni vodovodni objekt za grad Alep.

Vojska i njeni saveznici napredovali su istočno od Alepa, nakon što su ruski avioni bombardirali ovo područje. Vojnici su se približili području Al Khafsahe, gdje se nalaze izvori vode, kao i vojnom aerodromu u Al Jirah. Izvori iz vojske tvrde da je vojska trenutno "veoma blizu" ovom području.

"Islamska država" je u posljednjih nekoliko mjeseci izgubila značajne teritorije uslijed tri odvojene vojne kampanje koje se protiv njih vode na sjeveru Sirije.