Cijene goriva na crpkama širom BiH u zadnjih nekoliko dana ponovo rastu.

Na jednoj benzinskoj crpki u Banja Luci ističu kako je prije nekoliko dana benzin koštao 1,74 KM, a sadašnja cijena mu je 1,81 KM po litru.

"Dizel je ranije koštao 1,76 KM, a sada je za litar ovog goriva potrebno izdvojiti i 1,83 KM. U prethodnih pet-šest dana cijena goriva porasla je u prosjeku od pet do sedam feninga", kažu na jednoj od banjalučkih benzinskih crpki.

Za razliku od Banja Luke, na benzinskim crpkama u Bijeljini cijene goriva ipak su niže, tako da litar benzina košta 1,64 KM, a dizela 1,67 KM, pišu Nezavisne.

I u FBiH ističu kako je došlo do rasta cijena i one su različite od pumpe do pumpe, pa tako na nekim benzinskim pumpama dizel košta 1,71 KM, dok na drugim čak 1,99 KM.

Dragan Trišić, predsjednik Grupacije za promet naftom i naftnim derivatima Gospodarske komore Republike Srpske, potvrdio je za "Nezavisne" kako je došlo do povećanja cijena na benzinskim pumpama u prosjeku od pet do sedam feninga.

"Cijene neće dalje rasti i to je značajno za gospodarstvenike i građane. Naravno da događanja na svjetskoj razini mogu biti čimbenik nestabilnosti cijena, a tiču se burzovne robe, ali smatram kako naftni sektor ima dovoljno zaliha da mogući poremećaj na tržištu ili nestašicu regulira na način da nema većih promjena u prodajnim cijenama", kazao je Trišić.

Dodaje kako je siguran da u idućem vremenu neće doći do povećanja cijena goriva u Srpskoj, ali i FBiH.